Zorg voor je lichaam

Massage behandelingen

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een weldaad voor de gespannen spieren en een vol en druk hoofd.

Veel stress zorgt voor het (onbewust) aanspannen van de spieren. Vooral nek-, rug- en schouderspieren kunnen zwaar en verkrampt aanvoelen.

Na een ontspanningsmassage zijn pijnlijke spieren meer ontspannen en eventuele vermoeidheid is afgenomen. De bloedcirculatie is gestimuleerd en je hebt de tijd genomen om even tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Afhankelijk van uw wensen en de tijdsduur van de massage worden uw hoofd, nek, schouders, rug en benen (achterkant) gemasseerd. Mocht u alleen een deelmassage van bijvoorbeeld rug of benen willen, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Stoelmassage

Ben jij in balans? Of weet jij hoe je ervoor zorgt dat je in balans blijft?
Vanuit het oogpunt van gezondheidsmanagement is het belangrijk aandacht te besteden aan uw welzijn. Een stoelmassage kan hieraan bijdragen en is een weldaad voor iedereen.

Een stoelmassage is een korte, ontspannende massage van ongeveer 20 minuten.
Een massage waarin hoofd, nek, schouders, armen, rug en heupen gemasseerd worden.
Dit terwijl men comfortabel zit in een speciaal daarvoor ontworpen ergonomische stoel.
Bij deze massage wordt geen massageolie gebruikt en kan men de kleding aanhouden.
Stoelmassage is hierdoor heel laagdrempelig.

Stoelmassage is een effectief en krachtig instrument. Het lichaam komt weer goed in balans, de energietoevoer wordt bevorderd en het versoepelt spieren en gewrichten. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van klachten, maar verminderd én voorkomt klachten verbonden aan RSI/KANS/CANS en symptomen van stress.

Eventueel kan stoelmassage ook gegeven worden met massageolie, waarbij de bovenkleding wordt uitgedaan. Dit is vooral aan te bevelen voor specifieke nek- en schouderklachten en indien u het niet prettig vindt om op een massagetafel te liggen.

Voor bedrijven is het mogelijk dat wij op locatie komen. Vraag hiervoor een op maat gemaakte offerte aan.

Hotstonemassage:

De stenen waarmee de hotstonemassage wordt gegeven zijn meestal basaltstenen (gestolde lava).
De stenen worden verwarmd in een hotstonepan en houden langere tijd de warmte vast, zodat uw spieren door en door verwarmd worden. De temperatuur van de stenen ligt doorgaans tussen de 45 en 50 graden, maar is naar ieders wens eventueel aan te passen.

De stenen kunnen gebruikt worden als “legstenen” (de passieve vorm) of als “massagestenen” (de actieve vorm). Meestal wordt tijdens de massage een combinatie van beide vormen gegeven.

Hotstonemassage is zeer geschikt voor mensen die last hebben van spier- en/of zenuwpijn (bv. fibromyalgie), stress, burn-out, gewrichtsproblemen, slechte doorbloeding, kouwelijk of rug- en/of nekklachten.
Hierdoor kan de behandeling met de warme stenen ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, stressverlichtend én ontspannend werken.

Voetreflextherapie

Voetreflextherapie is een massagevorm die ervan uitgaat dat punten op de voet corresponderen met organen, spieren en weefsels in het lichaam.

Door massage en druk uit te oefenen op deze reflexzones, wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd.
Het zet ook aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest.

De massage wordt uitgevoerd met de handen. Uw voeten worden ingesmeerd met een olie (eventueel met essentiële oliën voor een gerichtere werking) om zo de reflexzones beter te kunnen voelen.

Een voetreflextherapie is een prettige en zeer ontspannende en veilige manier van behandelen. Er wordt geen diagnose gesteld. Mochten er eventuele “afwijkingen” worden herkend, wordt u geadviseerd om uw arts te raadplegen.

Aromatouch therapie

Aromatouch therapie is een zachte manier van masseren. De naam zegt het al: “Touch”.

Deze massage is een aangename, zachte en ritmische massage, die met de aroma van zuivere en pure essentiële oliën diep in het weefsel komt en doelgerichte ondersteuning geeft waar nodig.

Het lichaam en de geest kunnen heerlijk genieten en zich volledig ontspannen!!

Bij de Aromatouch therapie wordt gewerkt met 8 verschillende essentiële oliën. Elke olie heeft een specifieke werking. Bij elke stap worden 2 op elkaar afgestemde oliën gebruikt met een neutrale draagolie. De behandeling vindt plaats op de rug, hoofd, oren en voeten.

Aardend en ontspannend Balance en Lavendel
Reinigend en beschermend Melaleuca en On Guard
Verzachtend en herstellend Aromatouch en Deep Blue
Verkwikkend en stimulerend Wild Orange en Pepermunt

Bij Aromatouch therapie wordt gebruik gemaakt van dōTERRA essentiële oliën.

Contra indicaties

Er zijn een aantal belangrijke punten die in acht moeten worden genomen voordat u een massage ondergaat.
Massages zijn uitsluitend bedoeld ter ontspanning en ondersteuning, en is géén alternatief voor een behandeling van een arts.
Bij twijfel: Raadpleeg altijd eerst uw (behandelend) arts.

Een aantal contra indicaties waardoor geen of alleen plaatselijke massages mogelijk zijn.
Afhankelijk van het soort massage.

  • Koorts
  • Infectieziekte(s)
  • Ontstekingen (acute)
  • Vaataandoeningen (bv. trombose, spataderen, oedeem)
  • Hartklachten
  • Hoge/lage bloeddruk
  • Zwangerschap (bij de 1ste 3 maanden)
Take care of yourself

Esoilutions